Veelgestelde vragen over BLADE bierfusten

Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden (FAQ) over de BLADE 8 liter bierfusten.

Ieder fust bevat 8 liter bier. Hier kunt u ongeveer 30 biertjes in glazen van 25cl uit tappen. Er zit ongeveer 2 glazen aan bierschuim in het fust.

BLADE fusten kan je via deze website bestellen. Op werkdagen voor 22:00 besteld worden ze de volgende dag bezorgd. BLADE fusten zijn ook beschikbaar in 50 Sligro vestigingen door heel Nederland. Voor HEINEKEN klanten bieden we extra mogelijkheden:
- via de HEINEKEN groothandel website www.heinekenhoreca.nl
- via uw accountmanager van HEINEKEN
- via HEINEKEN Telesales op telefoonnummer 088-4343143.

Bekijk dit filmpje. Vergeet vooral niet de drukknop bovenop het fust goed in te drukken voordat je het fust plaatst.

Op dit moment zijn
- Heineken,
- Heineken 0.0,
- Affligem blond,
- Affligem Tripel
- Brand Pilsener
- Brand IPA
- Brand Weizen
- Birra Moretti
verkrijgbaar in 8l. fusten voor BLADE. Houd de website in de gaten voor nieuwe producten of schrijf je in voor de nieuwsbrief aan de onderkant van deze pagina.

Elk fust wordt geleverd in een doos. De afmetingen van de doos zijn: 209 x 215 x 381,5 mm

Een BLADE 8 liter fust weegt 8,4 kilo.

Bewaar de fusten op een plaats waarbij de temperatuur niet boven de 25 graden komt of onder het vriespunt zakt. Als fusten op kamertemperatuur bewaard worden moeten ze minimaal 16 uur voor gebruik gekoeld worden tot 4 ⁰C.

Nee. Het fust mag niet onder het vriespunt komen. Dit kan schade aan de verpakking veroorzaken en zorgen voor het lekken van bier. Het bier is niet langer bruikbaar als het bevroren is (geweest).

Het koelen van een fust vanaf kamertemperatuur tot 4 ⁰C duurt ongeveer 16 uur. Als het BLADE-fust niet voorgekoeld is, maar wel in de BLADE geplaatst is, kan het eerste koude bier getapt worden na 3 of 4 uur. Hierna kan ieder uur 1 liter bier getapt worden. Als het fust wel voorgekoeld is tot 4 ⁰C, kun je vrijwel direct na het plaatsen van het fust starten met tappen.

Het fust kan losgekoppeld en uitgenomen worden voordat het leeg is, maar is dan niet meer geschikt voor consumptie. Een open fust dient in de BLADE te blijven omdat dit zorgt voor de juiste druk en temperatuur. Een open fust blijft, mits gekoeld, 30 dagen vers.

Nee, het fust is specifiek ontworpen voor BLADE. Het bier in het fust moet onder gecontroleerde druk bewaard worden, anders zal het niet de kwaliteit hebben die verwacht mag worden. Het doorboren van een fust is alleen toegestaan wanneer het fust leeg is, en losgekoppeld is van het apparaat.

Nee, het 8 liter fust is specifiek ontworpen voor BLADE.

De fusten zijn stevig maar ze kunnen lekken bij bevriezing of doorboring. Als u een lekkend fust heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice: 088-3853413 of service@blade.nl. Komt er bier uit het slangetje als het fust nog niet in het apparaat zit of wanneer de taphendel niet op de tapstand staat? Trek dan de twee uiteinden van het slangetje uit elkaar om het lekken te stoppen. Wellicht heb je ook iets aan deze video die uitlegt wat je moet doen als de bierstroom niet wil stoppen.

Afhankelijk van de afvalregeling in jouw gemeente dien je de fusten ofwel bij het reguliere afval te deponeren ofwel bij het plastic afval te recyclen. Het BLADE fust is gemaakt van PET-materiaal wat geschikt is voor recycling. BLADE betaalt daarnaast een vergoeding aan het Afvalfonds die wordt gebruikt voor algemene verbetering van recycling van verpakkingen en het bestrijden van zwerfafval.

Als u het fust ontvangt is deze nog minimaal 2 maanden houdbaar, na aansluiting blijft het fust 30 dagen vers.