!! VANWEGE LEVERPROBLEMEN ZIJN ER OP DIT MOMENT GÉÉN MACHINES TE KOOP. ONZE EXCUSES !!. Alle prijzen incl. BTW - Levering alleen binnen Nederland - Gratis verzending via PostNL - Levering binnen 1 tot 3 werkdagen.

0

Je winkelwagen is leeg

Zo wordt je vrienden met je zzp’ers

18, september, 2019 2 minuten leestijd

Zo wordt je vrienden met je zzp’ers

Het aantal zzp’ers groeit enorm. In elke branche is het inzetten van flexibele krachten steeds vaker de norm dan de uitzondering. En natuurlijk is het voor iedereen nog even zoeken naar de juiste manier om te werken met zelfstandige krachten. Soms gaat het wel eens mis, maar laten we eerlijk zijn; de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. 

  • Experts inhuren voor dat ene klusje dat jij niet kunt of wilt.
  • Pieken in je workload opvangen omdat het opeens heel druk is. 
  • Geen verantwoordelijkheid meer om iemand 40 uur in de week aan het werk te houden. 

Een van de grootste problemen die ondernemers hebben met zzp’ers is: hoe hou ik ze te vriend? Hoe zorg ik ervoor dat de ene specialist altijd voor me klaar staat? Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij een goed woordje voor ons bedrijf doet bij andere zzp’ers. 

Geld

Klinkt logisch. Maar voor veel freelancers een reden om je op een zwarte lijst te zetten. Dus ga niet zeuren over geld en tarieven. Aan een pro hangt nou eenmaal een prijskaartje. En betaal ook op tijd. Freelancers hebben ook een gezin te onderhouden. En de zelfstandige wil op je kunnen vertrouwen.

Betrokkenheid

Maak de freelancer onderdeel van je familie. Hou ze betrokken bij het project, ook al is de klus al lang afgelopen. Heb je een leuke reactie van een klant? Deel dit met de zzp’ers. Heb je een nieuwe machine of een nieuwe service? Nodig de zzp’ers uit om onder het genot van een versgetapt pilsje als eerste kennis te maken met je nieuwtje.

Netwerk

Wees niet bang om de naam van een geweldige zzp’er door te geven aan een concurrent of een ander bedrijf. De freelancer zal je eeuwig dankbaar zijn en zal sneller voor je klaar staan als je hem zelf nodig hebt. En als jij je netwerk openstelt, dan zal de freelancer dat ook doen. Zo kan de zzp’er snel z’n vrienden voor je optrommelen als je nog meer extra handjes nodig hebt. 

Gelijkwaardige partners

Een zelfstandige ondernemer is net als jij ondernemer. Behandel hem of haar dus ook zo. Net als jij zoeken zzp’ers naar uitdagende projecten en opdrachten. Dus als je ergens een oproep voor een klus plaatst, zeg dan niet ‘tijdelijke vacature’ maar zeg ‘tijdelijke opdracht’. Dat spreekt de zzp’er veel meer aan. 

Borrelen

Waarom alleen werknemers en klanten uitnodigen voor je vrijdagmiddagborrel? Nodig ook je zzp’ers uit. Ook al heb je die week niet met ze gewerkt. Als je ze uitnodigt voor iets anders dan werk, dan beseffen ze dat je ze ook als persoon waardeert. En dan worden al die freelancers opeens ambassadeurs voor je bedrijf. 

Tip: Koop een BLADE. Nodig de freelancers uit om samen met jou als eerste de tap in gebruik te nemen. Dankzij z’n techniek en design is het een ontzettende magneet voor gezelligheid. En als die BLADE dan toch eenmaal op de zaak staat, dan is het natuurlijk makkelijk om elke week even te proosten op het weekend met je flexibele vrienden.