Zo maak je de kerstborrel extra speciaal

09, december, 2019 3 minuten leestijd

Heineken Blade - Kerstborrel op kantoor

Zeven tips voor een speciale kerstborrel

Samen lachen, samen proosten en samen kletsen. Het is zo belangrijk voor elk bedrijf. Het maakt van je organisatie namelijk een hechte en warme familie. Helaas borrelen we te weinig in Nederland. Maar de kerstborrel wordt gelukkig nooit overgeslagen. Het terugkerende probleem voor veel werkgevers is echter de vraag: ‘wat gaan we dit jaar nou weer ‘ns doen?'

Hoe kan je er meer van maken dan een lelijke kersttrui-verkiezing?

Hieronder zeven speciale ideeën voor een speciale kerstborrel. En als je die ideeën goed van tevoren aankondigt in je uitnodiging, dan geef je je personeel een extra reden om te komen en om langer te blijven.


1. Chocoladefondue

Huur – of koop – een lekkere chocoladefonduepan. En laat iedereen tijdens de kerstborrel dopen in het heerlijke bruine goedje. Stukjes fruit of marshmallows doen het altijd erg goed in de warme chocolade. De chocoladefondue wordt een eye catcher tijdens je kerstborrel. Het middelpunt waar iedereen omheen gaat staan. En als je de smaakpapillen nog meer wilt verwennen serveer je er ook een vers getapt biertje bij. De smaken van bier en chocolade gaan namelijk heel goed samen, vooral met wat hoppige bieren, zoals de Lagunitas IPA.

2. Walking Dinner

Het lopend buffet is helemaal terug van weggeweest. Maar wel met een kleine make-over. We gaan niet meer met een vol opgeschept bord terug op ons plekje zitten, maar we blijven staan en rondlopen. Het eten bij een walking dinner is dan ook vaak fingerfood; niets iets wat je met een grote lepel opschept. Zet op verschillende plekken in je bedrijf tafels met fingerfood neer. En laat iedereen gezellig door het pand lopen. Om zo kennis te maken met de verschillende afdelingen van je bedrijf.

3. Proosten

De kerstborrel is het moment bij uitstek om te proosten. Proost met een versgetapt biertje op de successen van het bedrijf en op de persoonlijke successen van je werknemers. Of proost op nieuwe werknemers of op werknemers die afscheid gaan nemen. Houd de praatjes bij het proosten wel luchtig en kort. We willen gezellig met elkaar kletsen. En niet luisteren naar een urenlange toespraak van de CEO.

4. Winterbarbecue

Hij wordt steeds populairder: de barbecue in de winter.

Zet ‘m op het dak van jullie kantoor, op het balkon of op het parkeerterrein. En ga gezellig met z’n allen onder de partytent staan. Zet een paar vuurkorven neer om de handjes te verwarmen. En serveer er een vers getapte Affligem bij om de innerlijke mens te verwarmen. Proost!

Geniet met z’n allen van culinaire barbecue hapjes zoals pulled pork, coquilles, aardappel in de schil of een heerlijke vers gerookte zalm.

5. Secret Santa

Superleuk: cadeautjes krijgen van anonieme collega’s. Begin de Secret Santa een paar weken voor de borrel. Trek lootjes en koop anoniem een cadeau voor een collega. Tijdens de kerstborrel liggen alle pakjes onder de boom en kan het feest beginnen. Hiermee heb je de hele avond vertier. En elke werknemer krijgt even zijn of haar momentje.

6. Photobooth

Natuurlijk kun je een fotograaf inhuren om je kerstborrel vast te leggen. Maar het kan makkelijker en leuker. Met een photobooth. Zorg voor leuke verkleedspullen zoals kerstmutsen, rendier oren en witte baarden. Laat een leuke achtergrond in je photobooth zetten en je bent verzekerd van een uniek fotoverslag van je kerstborrel. Leuk om nog een keer terug te kijken. En ook leuk om te delen op social media.

7. Speciaalbier

Speciaalbier wordt steeds populairder. En dit is je kans om er een speciale kerstborrel mee te organiseren. Bestel vandaag nog de BLADE biertap met een paar fusten met heerlijk speciaalbier. Zoals Lagunitas IPA of Affligem Blond. De BLADE is enorm eenvoudig in gebruik, dus je kunt heel makkelijk wisselen van fust. Zo kun je de hele avond samen smaken vergelijken en met z’n allen een ontdekkingsreis maken langs speciaalbiertjes.