!! VANWEGE LEVERPROBLEMEN ZIJN ER OP DIT MOMENT GÉÉN MACHINES TE KOOP. ONZE EXCUSES !!. Alle prijzen incl. BTW - Levering alleen binnen Nederland - Gratis verzending via PostNL - Levering binnen 1 tot 3 werkdagen.

0

Je winkelwagen is leeg

Welk bier past bij welk gerecht?

08, september, 2019 2 minuten leestijd

Welk bier past bij welk gerecht?

Wijn heeft er een flinke concurrent bij. Bier – en speciaalbier in het bijzonder – wordt steeds vaker gespot op de culinaire menukaart. Bier is populair en verrassend. Dus grijp je kans als cateraar. En kies wat vaker voor de hop in plaats van voor de druif bij je gerechten. Hieronder hebben we een aantal heerlijke suggesties voor je catering.

Smaakcombinaties.

Abdijbier – zoals Affligem of Affligem Tripel - smaakt erg lekker bij wild. Zoals hert, konijn, eend en fazant. Serveer het vlees met een lekkere donkere saus van paddenstoelen. Eigenlijk zijn alle gerechten waarbij je een donker sausje serveert erg smakelijk bij een blond abdijbier. 

Die tripel is trouwens ook erg smakelijk bij gegrilde tonijn, gegrilde kip of geroosterde groenten. Maar ook bij een pêche melba: het heerlijke dessert met perzik van Escoffier. Ga je liever voor een contrast qua smaak? Dan is een Affligem Tripel aan te raden bij bijvoorbeeld zoute tapas zoals gestoomde makreel.

Frisse en lichte pilsjes – zoals Heineken, Tiger en Birra Moretti – doen het goed als smaakcontrast bij al je Oosterse gerechten. En bier met citrussmaken, denk bijvoorbeeld aan een Brand India Pale Ale, is voortreffelijk bij een salade met een dressing van limoen. 

Tap is beter.

Als cateraar zal je het er ongetwijfeld mee eens zijn; bier van de tap is veel lekkerder dan bier uit fles. Dus als je je gasten echt wilt verwennen, heb je een tap nodig. En als je gasten iets lekker vinden, zullen ze er ook meer van bestellen. Een tap is dus ook top voor je omzet. 

Een compacte professionele biertap. 

Het is een leuk en smakelijk idee: catering met heerlijk getapt bier. Maar hoe? Een beertruck is groot en onhandig. Een professionele tapinstallatie is zwaar, kostbaar en ingewikkeld. Denk dan eens aan de BLADE:

  • Een professionele biertap waarmee iedereen een perfect biertje kan tappen. 
  • Met nog geen 18 kilo neem je ‘m overal mee naar toe.
  • Lekker compact; als er een kratje past, past er ook een BLADE. 
  • Geen koolzuurtanks; het enige dat je nodig hebt is een stopcontact.
  • Een fust weegt iets meer dan 8 kilo, dus daar hoef je ook niet zwaar aan te tillen.
  • Een fust verwisselen is net zo makkelijk als tappen, dus je kunt snel een andere smaak op de tap zetten.
  • Met maar liefst 12 verschillende smaken, kun je lekker variëren en verrassen.