Veilig de weg op na de nieuwjaarsborrel

24, december, 2019 2 minuten leestijd

Veilig de weg op na de nieuwjaarsborrel

Een nieuwjaarsborrel met een nieuwjaarsbob

De nieuwjaarsborrel moet leuk zijn, maar ook veilig. Als werkgever wil je niet dat je personeel met een slok op achter het stuur kruipt. Er zijn veel tips om het gezellig te hebben zonder alcohol. Maar in dit blog zetten we even één tip centraal: de Bob. Kortom, een Bobblog.

Een Bob selecteren is de perfecte manier om je personeel na de nieuwjaarsborrel veilig thuis te krijgen. Je kunt natuurlijk wachten tot iemand vrijwillig z’n vinger opsteekt, maar je kunt er ook een leuke thema van maken voor de nieuwjaarsborrel.

Bedank de Bobs van het afgelopen jaar

Wie reden er als onbeschonken bestuurder collega’s naar huis vorig jaar? Zet ze in het zonnetje en proost op ze. En geef ze bijvoorbeeld een bloemetje.

Kies de Bobs voor het komende jaar

Maak er een roulerend systeem van waarbij elke maand andere Bobs worden aangewezen voor de vrijmibo. Dan heb je als werkgever meteen ook een leuke reden om vaker een vrijdagmiddagborrel te organiseren. Aan het eind van de maand draagt de ene Bob op symbolische wijze z’n auto dropsleutels over aan de volgende Bob. De nieuwjaarsborrel is een prachtig moment om een Bob-kalender voor de rest van het jaar in te vullen.

Maak van de Bob een speciale functie

Behalve chauffeur kan hij of zij ‘Chief Borrels’ zij: de vrijmibob. Kies samen elke maand een andere Bob of Bobben. Hij of zij bepalen dan een maand lang welk fust er bij de borrel op de BLADE staat. Hij of zij is ook in charge over de muziek die gedraaid wordt en bepaalt ook wat voor hapjes er zijn bij de borrel. En als onbeschonken held is de vrijmibob ook de baas over de tap. Hij of zij kan precies zien wanneer iemand genoeg heeft gedronken.

De nieuwjaarsborrel is een prachtig moment om met zo’n nieuwe traditie te beginnen. Door de Bob meer verantwoordelijkheid te geven, zal hij of zij ook groeien in deze rol en er meer plezier aan beleven.


Wil je weten hoe je het drankgebruik op je bedrijfsborrel binnen de perken kunt houden? Lees meer

Wil je weten waarom alcoholvrij bier zo populair is geworden? Lees meer


Uitverkocht
Uitverkocht