!! VANWEGE LEVERPROBLEMEN ZIJN ER OP DIT MOMENT GÉÉN MACHINES TE KOOP. ONZE EXCUSES !!. Alle prijzen incl. BTW - Levering alleen binnen Nederland - Gratis verzending via PostNL - Levering binnen 1 tot 3 werkdagen.

0

Je winkelwagen is leeg

Top 10 meest gemaakte fouten bij de bedrijfsborrel

09, juli, 2019 3 minuten leestijd

Top 10 meest gemaakte fouten bij de bedrijfsborrel

Als je een borrel organiseert, dan wil je natuurlijk wel dat het een succes wordt. We hebben de top tien grootste fouten voor je op een rij gezet. Zodat je die kunt voorkomen ;-)

 1. Te laat aangekondigd
  Spontane actie! Over 5 min begint de vrijmibo! Ja, daar ga je natuurlijk weinig publiek mee trekken. Iedereen heeft een druk leven. Sportschool, kinderen, vrienden, familie, schoonfamilie. Bovendien houden wij Nederlanders niet zo van spontane acties; we willen ruim op tijd weten waar we aan toe zijn. Zodat we een oppas kunnen regelen en de partners thuis niet hoeven teleurstellen. Dus kondig je bedrijfsborrel zo vroeg mogelijk aan.

 2. Niet iedereen uitgenodigd
  Voorkom kliekvorming in je bedrijf. Nodig iedereen, maar dan ook echt iedereen uit. Van Afdeling A tot Afdeling Z. Zodat je geen scheve gezichten krijgt. En… hoe meer mensen je uitnodigt, hoe hoger het aantal mensen dat op komt dagen. Het percentage mensen dat in eerste instantie ‘ja’ zegt, maar later toch meteen naar huis gaat - de zogenaamde no-show - ligt toch al snel tussen de 10 tot 40%. Dus hoe meer je uitnodigt, hoe meer publiek.

 3. Geen alcoholvrij bier
  Een belangrijke reden voor collega’s om de vrijmibo links te laten liggen en meteen naar huis te gaan: alcohol. De vrijmibo is voor velen synoniem voor bier. En niet iedereen heeft daar zin in. Ook wil iedereen graag nuchter en veilig naar huis. Dus als er geen frisje en alcoholvrij bier zijn - dan komen ze niet opdagen.

 4. De drank is lauw opgepast!
  Als bij je eerste vrijmibo de drankjes niet gekoeld zijn, dan zal het enthousiasme voor de volgende borrels meteen ver te zoeken zijn. Dus bereid je bedrijfsborrel goed voor. En zet alle drankjes minstens een dag van te voren in de koelkast.

 5. Het werk meenemen naar de borrel
  Tijdens de vrijmibo heb je eindelijk de kans om die ene collega eens goed de waarheid te zeggen. Of om je irritatie te uiten over een bepaald project. Doe. Het. Niet. Bewaar dit soort pittige gesprekjes voor een ander moment. De vrijmibo is het moment om het werk even het werk te laten en om te socializen met je collega’s. Praat over voetbal, het weer, muziek, kinderen, honden, katten… maar niet over werk.

  Fouten tijdens bedrijfsborrel

 6. #metoo
  Stropdasje los. Biertje tappen. Mopje tappen. De vrijmibo komt lekker op gang. De borrel voelt als een groepje vrienden die toevallig in een kantoorruimte staan. Maar vergeet niet dat jullie in de eerste plaats werkvrienden zijn; collega’s. Intiem worden, de receptioniste vertellen hoe leuk je haar vindt, aanrakingen…. het hoort allemaal niet thuis op de vrijmibo.
 1. Roddelen
  Borrelen rijmt niet op roddelen. Hou het gezellig op de vrijmibo en ga niet slecht praten over je collega’s. Vind je dat je collega vaak te laat komt? Zeg het dan een keertje onder vier ogen. Vermoedens van een kantoorliefde? Ga er niet in mee. Straks veroorzaak je een hardnekkig gerucht dat helemaal niet waar blijkt te zijn.

 2. Niets te snaaien
  Bij een borrel horen borrelhapjes. De vrijmibo valt bijna altijd rond etenstijd, dus zorg dat er iets te knabbelen is. Anders vallen je collega’s flauw. Of worden ze chagrijnig. Kaas, worst, chips, tapas, bittergarnituur... de mogelijkheden zijn eindeloos. Als er niets te eten is, zullen je gasten heeeeel snel vertrekken.

 3. Dronken worden
  BOB geregeld? Of ga je met het OV? Netjes! Dan kan je dus wel een paar biertjes drinken. Maar geniet met mate. Collega’s - en vooral werkgevers - zien je namelijk niet graag dronken op kantoor met alle vervelende bijverschijnselen van dien. Dronken op de werkvloer rondlopen is daarnaast voor veel werkgevers een reden om je te ontslaan. Dus wees slim. Pak af en toe een Heineken 0.0% en hou het gezellig.

 4. Muziek staat te hard
  Eindelijk eens bijpraten over die vakantie van je collega. Tijdens het werk komt het er nooit van. De borrel is voor veel werknemers een moment om naar uit te kijken; lekker bijkletsen. Dus draai niet te hard aan de volumeknop van de muziek. Een deuntje op de achtergrond vergroot de sfeer. Maar als werkvrienden elkaar niet kunnen verstaan, zijn ze snel weg.