!! VANWEGE LEVERPROBLEMEN ZIJN ER OP DIT MOMENT GÉÉN MACHINES TE KOOP. ONZE EXCUSES !!. Alle prijzen incl. BTW - Levering alleen binnen Nederland - Gratis verzending via PostNL - Levering binnen 1 tot 3 werkdagen.

0

Je winkelwagen is leeg

Ruilen zonder huilen. Zo haal je alles uit de deeleconomie

20, september, 2019 2 minuten leestijd

Ruilen zonder huilen. Zo haal je alles uit de deeleconomie

“Als jij nou even dit klusje voor me doet, dan doe ik dat andere klusje voor jou.”

De ruilhandel is zo oud als de weg naar Rome en komt in alle branches en markten voor. Denk maar aan de huizenruil voor je vakantie, een mud aardappelen in ruil voor een schaap, een IKEA-kastje in elkaar zetten in ruil voor een appeltaart of tijdelijk elkaars apparatuur lenen. 

Vooral bouwbedrijven, installatiebedrijven en garagebedrijven maken gretig gebruik van de deeleconomie. En gelijk hebben ze.

Aan al dat delen zitten natuurlijk fiscale voordelen – je betaalt geen btw – maar het grootste voordeel is de onderlinge band. Bewoners die ruilen van elkaars huis blijven nog jarenlang bevriend en ondernemers die elkaar helpen groeien uit tot hechte partners. Door te ruilen maak je kennis met elkaar en met elkaars werk. Met de deeleconomie help je elkaar op een leuke en informele manier. En je kunt meer ruilen dan je denkt: je talent, je kennis, je diensten, je netwerk, je apparatuur… en ja, zelfs je biertap.

Heb je als garage een dure machine nodig die je eigenlijk maar een keer per jaar gaat gebruiken? Schaf ‘m aan en ruil ‘m af en toe voor andere machines en diensten met andere garages. 

De deeleconomie – of ruilhandel – is ook bekend onder de term barteren. Bij barteren wissel je producten of diensten uit met gesloten beurzen. Je ruilt dus letterlijk diensten of goederen. Dat kan direct, maar ook indirect met coupons en tegoedbonnen. De laatste tijd wordt ook veel gebruik gemaakt van virtueel geld. Zo zijn er barterbanken waarbij je diensten en producten kunt aanbieden voor virtueel geld. En die virtuele valuta kun je dan zelf weer gebruiken om andere diensten of producten te kopen. 

Nog nieuw in de deeleconomie? Begin dan eens met een BLADE biertap. Nodig andere ondernemers uit. En kom samen rond de biertap om te bespreken wat jullie voor elkaar zouden kunnen betekenen. Wie kan wat ruilen voor wat? Zo’n avond kan een leuk begin zijn van een bijzondere samenwerking waarbij je elkaar goed leert kennen. 

En die professionele biertap kan natuurlijk ook een mooie eerste ruilmiddel zijn. Leen ‘m een tijdje uit in ruil voor materiaal of een machine. En heb je wel een mooie BLADE maar geen geschikte ruimte voor een borrel? Spreek dan met een andere ondernemer af dat jij gebruik mag maken van de ruimte voor een borrel of feestje en dat de andere ondernemer dan gebruik mag maken van jouw BLADE.