In 7 stappen breng je de vrijmibo tot leven

01, juli, 2019 2 minuten leestijd

In 7 stappen breng je de vrijmibo tot leven

Is jullie ooit zo legendarische vrijmibo een beetje ingekakt? Haakt iedereen vrijdag al voor de derde helft af? Breng weer wat leven in de brouwerij. Met zeven tips voor een populaire vrijmibo:

 1. Met een thema wordt het meteen interessanter
  Geef je collega’s een extra reden om te komen. En koppel een leuk thema aan de borrel. Halloween, zomervakantie, Chinees nieuwjaar, Oscar-uitreiking, songfestival... Met een duidelijk thema heb je meteen ook een leuk idee voor de snacks die je kunt serveren. Bovendien inspireer je met een thema je collega’s om iets leuks te doen of om iets leuks aan te trekken.

 2. Door ‘m aan te kondigen, wordt de borrel interessanter
  Save the date. Nog twee weken. Nog een week. Blok ‘m in je agenda. Hoe vaker je de bedrijfsborrel aankondigt, hoe groter de voorpret en hoe belangrijker de borrel voelt. Je bouwt de spanning op waardoor de borrel eigenlijk al niet meer stuk kan.

 3. Hou rekening met de agenda’s thuis en borrel op een vaste dag
  Wordt de bedrijfsborrel een vaste wekelijkse traditie op de zaak? Gezellig! Tradities zijn leuk en moeten blijven. Maar prik ‘m dan wel steeds op dezelfde dag. Op een donderdag of vrijdag bijvoorbeeld. Zodat het thuisfront er rekening mee kan houden en op tijd een oppas kan regelen. 4. Met een duidelijke eindtijd komen er meer mensen
  Geef in de uitnodiging, poster of groeps-chat duidelijk aan hoe laat de bedrijfsborrel is afgelopen. Zodat je laatkomers overhaalt om lekker vroeg te komen. Niemand wil je borrel missen, dus reken maar dat het met een duidelijke eindtijd een stuk drukker wordt.

 5. Geef aandacht aan de aankleding
  Kijk, daar komt puntje 1 weer goed van pas; het thema. Aankleding voor je bedrijfsborrel doet wonderen. Discolampen geven al een heel ander gevoel dan het tl-licht uit de systeemplafonds. Zet een toepasselijke Spotify-playlist op, gooi wat slingers over de stoelen en hang wat posters op. En ook als je geen logische borrelplek hebt - zoals een kantine - kun je met een paar statafels en biertap heel eenvoudig de zaak omtoveren tot een feestlocatie.

 6. Verras je collega’s met een speciaalbier
  Denk aan je collega’s die met de auto zijn. Tap daarom in ieder geval ook alcoholvrij bier. Met Heineken 0.0 haal je in ieder geval het beste geteste 0.0 pils in huis. Maak het daarnaast speciaal. En serveer je werkvrienden heerlijk Belgisch abdijbier zoals Affligem. Of een krachtige IPA zoals Brand IPA uit Limburg. Extra redenen om naar de borrel te komen.
 1. Hapjes horen bij drankjes
  Verwen je collega’s. En maak er geen zuinige Hollandse borrel van met twee blokjes kaas. Zorg dat er voldoende te drinken en te snaaien is voor iedereen. Bier, fris, 0.0, sapjes…. zorg dat er voor elk wat wils is. En zorg voor lekkere snacks. Want bij de borrel hoort een borrelhapje toch? Zet de frituur aan of doe ‘ns gek en laat wat tapas of sushi invliegen.

Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet
Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd

Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor:
Lees meer
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer
★ BLADE Reviews

Wat vinden onze klanten van BLADE?

110 reviews
61%
(67)
35%
(38)
1%
(1)
2%
(2)
2%
(2)
Top

Licht fruitig toegankelijk biertje met een mooie schuimkraag.

Brand pakket

Top materiaal

doordrinkbaar en toch speciaal

makkelijk in de mond en toch een fijne twist

Prima biertje !

super en snel

super n snelle levering