Hoe gezond is alcoholvrij bier?

06, september, 2019 2 minuten leestijd

1 Reactie

Hoe gezond is alcoholvrij bier?

Daar kunnen we kort over zijn: alcoholvrij bier is een gezonde keuze. En dat zie je vooral als je het vergelijkt met de directe concurrenten van alcoholvrij bier.

Alcoholvrij bier vs. bier met alcohol
Alcohol is niet goed voor je lichaam, en vooral niet voor je lever. Dus da’s al een punt voor alcoholvrij bier. Daar komt nog bij dat je door bier te drinken met alcohol heel wat calorieën binnenkrijgt. Dat werkt als volgt. Je lichaam ziet alcohol als een gif en gaat de strijd aan. Het verwerken van de alcohol is op dat moment prioriteit voor je lichaam. De andere elementen van bier – zoals koolhydraten – komen op de tweede plaats en moeten dus op de bank zitten. Je lichaam gebruikt ze niet, maar slaat ze op als vet. Vandaar dat je van alcohol dikker wordt. Kortom, 2-0 in de wedstrijd alcoholvrij bier vs bier met alcohol.

Alcoholvrij bier vs. fris
In alcoholvrij bier zitten veel minder calorieën dan in frisdrank. 1-0 dus. Verder zit er in alcoholvrij bier veel magnesium, calcium, fosfor en een flink aantal vitamines, zoals vitamine B. Gezonde ingrediënten die je niet zo snel terugvindt in frisdrank. Dat brengt de score op 2-0. En we zijn er nog niet. Want we moeten het ook nog even hebben over de suiker. De suiker in alcoholvrij bier is afkomstig van natuurlijke ingrediënten. En bij frisdranken worden de suikers vaak achteraf toegevoegd. 3-0 op het scorebord. Bovendien wordt alcoholvrij bier gemaakt met natuurlijk mineraalwater en zitten er geen E-nummers in. 4-0 als eindstand.

Alcoholvrij bier vs. water, thee en koffie
Ondanks de gezonde ingrediënten van alcoholvrij bier geeft het Voedingscentrum nog steeds de voorkeur aan thee, koffie en water. De suiker in alcoholvrij bier is weliswaar natuurlijk, het is nog steeds suiker. 0-1 voor het alcoholvrije bier helaas.

Alcoholvrij bier vs. alcoholvrij bier
Er zijn overigens ook alcoholvrije bieren die niet gezonder zijn dan frisdrank. En dan hebben we het bijvoorbeeld over de Radler. Daar zit namelijk veel meer suiker in dan in andere alcoholvrije bieren. Dat komt omdat de brouwers er vruchtensap bij doen om de Radler die lekkere frisse citrussmaak te geven.

Onderzoek
Alcoholvrij bier is populair, maar staat nog wel in de kinderschoenen. Er duiken steeds meer soorten en merken op. En onderzoekers buitelen over elkaar heen om al die alcoholvrije biertjes eens goed onder de loep te nemen. Eén ding viel al op: mensen die alcoholvrij bier drinken hebben 3,5 keer minder vaak infecties aan de luchtwegen. De onderzoekers vermoeden dat dit iets te maken heeft met de polyfenolen in het bier. Polyfenolen knokken in je lijf tegen de vrije radicalen. Daardoor wordt de schadelijke werking van deze vrije radicalen beperkt. Polyfenolen vind je overigens ook in groene thee, druiven, granaatappels en blauwe besjes.

Op je gezondheid!

1 Reactie

LwAxyYtanEgS
LwAxyYtanEgS

15, november, 2019

DVAgKjlC

Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Top 10 van Top 10 Tips
Top 10 van Top 10 Tips

24, december, 2019 4 minuten leestijd

Lees meer
Veilig de weg op na de nieuwjaarsborrel
Veilig de weg op na de nieuwjaarsborrel

24, december, 2019 2 minuten leestijd

Lees meer
Geen kerstborrel zonder kerstgeschenk
Geen kerstborrel zonder kerstgeschenk

09, december, 2019 2 minuten leestijd

Lees meer
★ BLADE Reviews

Wat vinden onze klanten van BLADE?

302 reviews
73%
(221)
22%
(67)
3%
(10)
1%
(2)
1%
(2)

Heineken BLADE fust

Beoordeling Heineken Blade

Ik heb nog geen minpunt geconstateerd en ben tevreden met mijn aankoop.Ik hoop wel op aanvulling van het aantal fusten.

Super apparaat

De app werkt niet goed en de leeg indicatie ook niet

Heer

Het is een super fijn gekoeld biertje en altijd bij de hand