De kerstborrel & alcohol. Hoe dan?

09, september, 2019 2 minuten leestijd

De kerstborrel & alcohol. Hoe dan?

Alcohol is een grote vijand van de kerstborrel. En niet alleen omdat veel collega’s dronken de weg op gaan. Alcohol kan op meerdere manieren de sfeer verpesten.

Irritatie over alcoholgebruik
Een van de grootste redenen waarom werknemers tegen de kerstborrel op zien: het overmatig alcoholgebruik van collega’s. En alle vervelende bijverschijnselen: ruzies, ongepast gedrag, rare dingen delen op socal media. En ook het ziekmelden de volgende dag – om de roes uit te slapen – vinden de andere collega’s, die niet drinken, enorm irritant.

21% meer ongelukken
Het aantal ongelukken ligt rond de kerst- en nieuwjaarborrel 21% hoger dan in de rest van het jaar. Reden genoeg om die 21% te bestrijden met een 0.0% van Heineken. De meeste alcoholgerelateerde ongevallen gebeuren trouwens vlak na 12 uur ’s nachts.

Meer controles
Nog een reden om alcohol links te laten liggen. De politie weet dat er tijdens de borrels meer alcohol wordt genuttigd. Ze zien dit dan ook als een mooie kans om veel drinkers op de bon te slingeren. De kans op een alcoholcontrole is tijdens de kerst- en nieuwjaarsborrel dan ook veel groter dan in de rest van het jaar.

Gelukkig kun je als werkgever op drie manieren de boel in het gareel houden. En zorgen dat het een vrolijke en gezellige borrel wordt:

1. Doe iets
Voorkom dat de borrel draait om de borrel. Geef een leuk praatje, doe een spelletje of huur een karaoke-machine. Zorg dat niet de alcohol, maar iets anders in het middelpunt van de belangstelling komt te staan.

2. Serveer iets
Een bodempje leggen; het werkt. Eén biertje drinken op een lege maag kan al levensgevaarlijk zijn op de weg. Dus regel iets te eten. Geen chips of nootjes, maar iets dat echt lekker vult.

3. Regel iets
Als werkgever moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Dus drink alleen maar Heineken 0.0. Zodra je ook maar iets met alcohol drinkt, moedig je anderen aan om lekker mee te doen. Dus blijf nuchter. En je kunt nog meer doen als baas. Door vervoer of desnoods overnachtingen te regelen. Bel een taxi of bel een leuk hotel in de buurt. Maar voorkom dat dronken collega’s de weg op gaan.

Fijne feestdagen!


★ BLADE Reviews

Wat vinden onze klanten van BLADE?

1204 reviews
81%
(976)
16%
(187)
3%
(36)
0%
(3)
0%
(2)
W
BLADE Spoelborstel
W.'.I.‘.P.
Topper

Ideaal voor de glazen perfect te reinigen!

Het lekkerste bier van de Blade is Edelweiss!

Top biertje! Toch nog een klein beetje wintersportgevoel in deze tijden.

De Thuistap een geweldig apparaat

Heerlijk lekker bier

Top apparaat!

Ontzettend blij met de thuistap! Vers koud biertje uit eigen tap!

Heineken Blade Fust

Heerlijk tapbiertje!