Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd

Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

Het is eigenlijk best gek. We gaan naar de sportclub om te werken aan onze gezondheid, maar in de kantine doen we ons te goed aan zoetigheid en vette happen. Gelukkig wordt de sportkantine steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. Hieronder wat tips: 

1. Niet overhaasten.

  De eerste en meteen ook de belangrijkste tip: gooi niet van het ene op het andere moment je kantine volledig om. Je gasten zijn dan hun vertrouwde plekje kwijt en komen waarschijnlijk niet meer terug. Dus als je gezonde stappen wilt nemen: doe het dan stapje voor stapje. Laat je gasten geleidelijk wennen aan je nieuwe strategie en schrik ze niet af. 

  2. Beweging.

  Laat het lijf ook in de kantine een beetje bewegen. Biljarttafel, tafelvoetbaltafel, dartbord. Je gasten bewegen natuurlijk niet zoveel als op het veld, maar het is toch iets. En de focus ligt niet op de menukaart, maar op de gezellige spelletjes.

  3. Breid de menukaart uit.

  Niet meteen alle vette happen schrappen. Maar wel al wat gezonde alternatieven aanbieden. Zoals rijstwafels, gezond belegde broodjes, smoothies, soep en fruit. En als die in de smaak vallen, kun je langzaamaan wat vette happen van de menukaart afhalen. 

  4. Samenwerken met sponsors.

  Kijk even naar het lijstje met sponsors van jullie club. Een bakker? Een groenteboer? Laat ze hun gezonde producten bij je promoten. En aangezien het sponsors zijn, krijg je waarschijnlijk ook een gezond prijsje. 

  5. Maak het bijzonder.

  Ben je van plan om iets nieuws op de kaart te zetten? Een gezond alternatief? Zoals een tosti met bruinbrood en verse tomaat? Kondig het dan aan op je krijtbord aan als een leuk nieuwtje en niet meteen als een gezond alternatief. 

  6. Alcoholvrij bier.

  Alcoholvrij bier is enorm in opmars. En dat is voor een groot deel te danken aan Heineken 0.0. Eindelijk een alcoholvrij bier dat bijna niet te onderscheiden is van een gewone Heineken. Lift mee op het succes van Heineken 0.0 en doe mee met de gezonde trend. Bestel een BLADE biertap. En zet Heineken 0.0 op de tap in je sportkantine.