!! VANWEGE LEVERPROBLEMEN ZIJN ER OP DIT MOMENT GÉÉN MACHINES TE KOOP. ONZE EXCUSES !!. Alle prijzen incl. BTW - Levering alleen binnen Nederland - Gratis verzending via PostNL - Levering binnen 1 tot 3 werkdagen.

0

Je winkelwagen is leeg

5 manieren om je personeel te motiveren

05, juli, 2019 2 minuten leestijd

5 manieren om je personeel te motiveren

Het is elke keer weer een uitdaging voor werkgevers: hoe motiveer ik mijn personeel? Weekendje teambuilden in de Ardennen? Spirituele mindfulness massage op de werkvloer? Gelukkig kan het veel eenvoudiger:

 1. Organiseer ‘ns wat vaker een bedrijfsborrel
  Collega’s worden werkvrienden als het op het werk niet alleen maar over werk gaat. Trek op vrijdagmiddag eens een zakjes nootjes open en tap een biertje. Samen even alle stress van je af laten glijden, niet over het werk praten en gezellig proosten op het weekend. En probeer zoveel aanleidingen aan te grijpen voor een borrel. Werknemer met pensioen? Borrel! Nieuwe collega aangenomen? Borrel!

 2. Geef ‘ns wat vaker complimenten
  Mensen zijn enorm gevoelig voor positieve feedback. We willen gewaardeerd worden. En wat is nou een mooier moment om dit te doen dan tijdens de bedrijfsborrel? Je hebt eindelijk tijd voor schouderklopjes. En je kunt eindelijk die collega in het zonnetje zetten die deze week het project heeft gered.

 3. Praten, luisteren en delen
  Een van de meest gehoorde klachten op de werkvloer: ze vertellen me niks. Wees open met elkaar. Deel de directieplannen met de rest van het personeel. Luister naar problemen. Praat over alles wat er speelt in de zaak. En weet je wat nou een perfect moment is om veel te praten en te luisteren? Precies: de bedrijfsborrel!

 1. Laat mensen groeien
  Geef je collega’s de ruimte om vooruit te komen. Geef ze meer verantwoordelijkheden en stimuleer ze om creatief te zijn. Een bedrijfsborrel is hier perfect voor. Geef iedere maand - of iedere week - een andere collega de verantwoordelijkheid voor de borrel en laat ze deze naar eigen idee invullen.

 2. Vier alle grote en kleine successen
  Mensen willen betrokken worden bij de organisatie waar ze werken. Ze willen voelen dat ze een onderdeel zijn van het geheel. Dus hebben jullie een grote nieuwe klant binnen? Vier het tijdens de borrel. Hebben jullie een nieuw pand gehuurd? Vier het tijdens de borrel. Gaat jullie nieuwe project live? Lanceer het tijdens de borrel.