stripes-boven

Even lekker indruk maken op je collega’s? Leer dan tappen als een echte barkeeper. Neem de onderstaande stappen goed door. En imponeer je collega’s tijdens de vrijmibo door een perfect biertje te tappen.

  1. Pak een glas en spoel het goed schoon in de spoelbak. Heerlijk helder moet ie zijn.
  2. De eerste een á twee glazen van een fust is vaak alleen maar schuim. Dat mag je weggooien.
  3. Spoel het glas nog een keertje om. Hoe schoner en kouder hoe beter!
  4. Hou het glas in een hoek van 45 graden dicht bij de tapmond. En let op; want die tapmond mag het glas niet aanraken tip!
  5. Trek de taphendel in een vloeiende beweging naar je toe.
  6. Zit het glas driekwart vol? Zet het glas dan op een soepele manier rechtop.
  7. Glas vol? Zet het glas dan op het druiprek naast de tapmond. Dus niet er precies onder... tip!
  8. Het schuim loopt nu over de rand heen, dat is goed. Pak een schone afschuimer. Zet die op een hoek van 45 graden op de bovenkant van het glas om het overtollig schuim van je bier te halen.
  9. Bij een perfect biertje komt het bier precies tot de horizontale lijn van de rode ster van het Heineken logo van het glas…. weet je wat; kijk het filmpje maar. Da’s een stuk helderder.

Laat die borrel nu maar komen. Kan je snel je barkeeper skills laten zien.


stripes stripes

Interesse in een BLADE?

Profiteer tijdelijk van minimaal €100,- voordeel.

Dat klinkt goed