stripes-boven

Een biertje na het werk of een vrijmibo maakt het enorm gezellig, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Dus hoe ga je hier als werkgever nou verstandig mee om? Af en toe een borreltje organiseren is niet duur. Maar als een van je collega’s een alcoholprobleem heeft, is het opeens een ander verhaal. Volgens de Arbo Unie is alcohol de oorzaak van 13% van het ziekteverzuim. Gelukkig zijn er simpele oplossingen om het alcoholgebruik te beperken en toch af en toe een gezellige borrel te organiseren:

  1. Zorg voor alcoholvrije alternatieven. 0.0 tip!
    Fris, sapjes, de populaire mocktails of natuurlijk een 0.0 biertje van de tap.
  2. Neem je rol als werkgever serieus.
    Door het goede voorbeeld te geven, maar ook door je personeel goed in de gaten te houden
  3. Voorkom dat je collega’s met alcohol in de auto stappen.
    Zorg naast alcoholvrije alternatieven ook voor alternatief vervoer. of Wees zelf een keertje de Bob.
image description
  1. Zorg voor een duidelijk alcoholbeleid en deel dit met iedereen.
    Met heldere regels over wanneer er wel of niet gedronken mag worden en hoeveel. Hiermee laat je als werkgever tevens zien dat je betrokken bent bij de gezondheid van je personeel.


stripes stripes

Interesse in een BLADE?

Profiteer tijdelijk van minimaal €100,- voordeel.

Dat klinkt goed